Suunnitelmien viilausta

Taloa vuosien varrella suunnitellessamme meillä on ollut monenlaisia ajatuksia ja suunnitelmat ovatkin muuttuneet useaan otteeseen, osittain ajan trendien myötä. Halusimme hieman New England-tyyppisen valkoisen talon, joka sopii kauniisti merenrannalle saariston maisemiin. Muutamista jutuista jouduimme joustamaan koska neliöt tulivat vastaan. Suunnittelussa saimme paljon apua ystäviltämme sekä sisareni perheeltä. Molemmat olivat muutama vuosi sitten rakentaneet itselleen kodin, joten he antoivat paljon hyödyllisiä vinkkejä siitä mitä kannattaa tehdä ja toisaalta mitä he tekisivät toisin, jos nyt alkaisivat rakentamaan taloa. Myös USA:ssa työkomennuksella viettämämme aika vaikutti talon muotoon ja erityisen tärkeää meille oli avoin keittiö ja tilava ruokakomero, joita nykyään näkee harvoin suomalaisissa taloissa, mutta joka on amerikkalaisille itsestäänselvyys. Tontille suunnittelimme samalla kertaa rantaan myöhemmin rakennettavan venevajan ja jätimme tilaa myös rantasaunalle.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s