Vihdoinkin nimet paperilla

Taloa vuosien varrella miettiessämme meillä on ollut monenlaisia ajatuksia ja suunnitelmat ovat välillä vaihtuneetkin ajan trendien myötä. Halusimme lopulta klassisen vähän New England-tyyppisen talon, joka sopii kauniisti saariston maisemiin. Meillä oli aikaisessa vaiheessa omat piirustukset, joiden pohjalta pyysimme talotarjouksia useilta talovalmistajalta. Loppujen lopuksi päädyimme ystäviemme suosituksesta ja hyvän palvelun takia Teritaloihin. Teritalot muokkasivatkin omia piirustuksiamme, kunnes olimme tyytyväisiä pohjaan. Pieniä kompromisseja jouduimme tekemään, sillä neliöt eivät riittäneet ihan kaikkeen mitä olisimme taloon halunneet. USA:ssa vietetty aika vaikutti talon muotoon ja erityisen tärkeää meille oli avoin keittiö ja tilava ruokakomero, joita nykyään näkee harvoin suomalaisissa taloissa, mutta joka on amerikkalaisille itsestäänselvyys. Tontille suunnittelimme samalla kertaa venevajan, jonka rakennamme rantaan myöhemmin ja jätimme tilaa myös rantasaunalle, joka myöskin kuuluu tulevaisuuden suunnitelmiin.

Vaikka taloprojektin aloittaminen onkin kestänyt, niin olemme tehneet vuosien varrella tontilla jo paljon. Heti tontin ostettuamme ruoppasimme rannan ja laitoimme sen muutenkin kuntoon, kaadoimme puita, teimme uuden porakaivon, siivosimme tonttia ja teimme erilaisia metsätöitä, jotta voisimme sitten keskittyä taloprojektiin, kun se vaihe koittaa. Halu päästä rakentamaan oli kuitenkin kova. Vihdoinkin joulukuun alussa allekirjoitimme sitten kauppakirjat Teritalojen kanssa. Tästä se lähtee!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s