Ryteikön raivaamista

Hankkiessamme tontin vuonna 2010 se oli aikamoinen ryteikkö ja aloitimmekin projektin jo silloin raivaamalla tontilta puita. Edellisten asukkaiden viimeisestä mökkikäynnistä oli jo aikaa ja monet puista olivat puoliksi kaatuneita tai puoliksi lahoja – muistona näistä tontilla on edelleen kantokasoja odottamassa jatkokäsittelyä. Muutamaa vuotta myöhemmin otimme projektiksemme rannan ruoppaamisen. Nyt meillä on pieni uimaranta ja kunhan saamme laiturin hommattua, niin rantaan pääsee isommallakin moottori- tai purjeveneellä. Juuri ennen rakennusprojektin alkamista siistimme hieman tonttia ja veimme risuja sorttiasemalle.
Suurin jännityksen aihe ennen rakennusprojektin alkamista oli maapohjatutkimus. Pelkäsimme, että rakennuspaikalta löytyy kalliota, jota täytyy räjäyttää ja näimme jo kauhuskenaarioita siitä, kuinka rakennusbudjettimme kasvaa ennen kuin olemme edes päässeet tosi toimiin. Meitä jännitti myöskin se, minkälaisen perustuksen talo vaatii. Uudenmaan Pohjatutkimus Oy teki pohjatutkimuksen ja onneksemme tutkimus vahvisti, että pystymme tekemään talon maanvaraiselle laatalle, kuten olimme suunnitelleet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s