Perustusten teko

Alkuperäinen suunnitelma oli, että rakentajamme tekisivät perustukset itse laudoista tehtyyn muottiin. Epävarmuus talvisäästä johti kuitenkin siihen, että päätimme tilata perustukset siihen erikoistuneelta urakoitsijalta. Tähän työhön valikoitui Man Rakennus Oy. He tekevät noin 150 perustusta vuodessa ja osaavat siten perustusten teon. Urakkahinta jonka saimme heiltä oli samaa tasoa kuin mitä olimme budjetoineet timpurityöhön, valuun ja muuhun perustusten tekemiseen.
Man Rakennuksen idea perustuu siihen, että he käyttävät esitehtyjä muotteja. Tämä on varma ja tehokas työtapa ja perustukset olivatkin valmiit muutamassa päivässä. Pieni pakkanen ei heitä haitannut ja saimmekin perustukset tehtyä keskellä talvea.
Perustuksissa käytettiin lämpövastusta jotta valu kovettui tasaisesti ja suunnitellussa ajassa. Samalla saimme myös terassin perustukset tehtyä.
Talon perustus näyttää todella hyvältä ja taas kerran meillä oli onni myötä ilmojen suhteen. Pysyvä lumi satoi maahan muutama päivä perustusten valmistumisen jälkeen ja seuraava etappi projektissa onkin talon saapuminen. Nyt voimme keskittyä muutaman viikon keittiön, kosteatilojen yms. miettimiseen yhdessä Dejligin kanssa ja maaliskuun alkupuolella, viikoilla 10-11, tulee sitten meidän talotoimitus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s