Lattian valu

4BB104B6-9980-46FA-B3FE-8A64638166D3Mietimme pitkään eri lämmitysvaihtoehtoja ja alkuperäisenä ajatuksenamme oli hoitaa lämmitys vanhanaikaisilla sähkö- tai vesipattereilla, sillä ajattelimme että se olisi ollut edullisempaa kuin lattialämmityksen asentaminen (mitä se ei siis todellisuudessa ollut). Isot lasiovet ja ikkunat tekivät kuitenkin pattereiden asentamisen hankalaksi ja totesimme, että patterit seinien vieressä eivät ole kovin kivan näköisiä. Lattialämmitystä emme aluksi ajatelleet, sillä mietimme alunperin lattiaksi sellaista lautalattiaa jonka alle ei voi laittaa lattialämmitystä.  Viime hetkellä päätimme kuitenkin vaihtaa lautalattian parketiksi ja koska sen alle voi laittaa lattialämmityksen, niin päätimme että koko talo lämmitetään lattialämmityksellä.

Viime viikolla lattiat peitettiin styroksilla ja sen päälle asennettiin ensin valua varten raudat. Näiden päälle tuli huima määrä lattialämmitysputkia. Päälle vedettiin 20-30cm kerros betonia. Mielenkiintoista on huomata, että talo näyttää paljon isommalle nyt kun talossa on lattia ja myös esimerkiksi keittiön koko on paljon helpompi hahmottaa kun ei tarvitse enää seistä sepelin päällä.

Tänään betoni on käyty hiomassa tasaiseksi ja nyt vain odotellaan sen lopullista kuivumista.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s