Vanha saa väistyä uuden tieltä

Sillä aikaa kun olemme odottaneet betonin kuivumista ja sitä, että sisällä päästäisiin tekemään hommia oikein toden teolla, niin me olemme paiskineet hommia ulkona.

Tontilla oli ennestään vanha 60-70-luvulla rakennettu mökki, jota oli laajennettu 80-luvulla. Tontin hankittuamme meillä oli ajatuksena kunnostaa siitä perheellemme kesäpaikka, mutta kun aloimme repiä uuden puolen seiniä auki, vastaamme tuli melkoinen homeongelma. Aikamme asiaa mietittyämme totesimme, että meidän ei kannata käyttää aikaa eikä rahaa sen korjaamiseen ja mökki onkin saanut seisoa tontilla käyttämättömänä viimeiset seitsemän vuotta.

Nyt kun uudet rakennusluvat on saatu ja uusi talo alkaa olla jo pystyssä päätimme alkaa purkamaan vanhaa rakennusta. Meillä on jo hommasta melkoisesti kokemusta, sillä olemme jo aikaisemmin purkaneet tontilla olevan vanhan saunarakennuksen. Viime kerrasta viisastuneena päätimme tällä kertaa purkaa talon lankku kerrallaan – viime kerralla talo hajotettiin kerralla ja meillä meni sitten viikkoja roskakasan setvimiseen. Nyt siis päätimme aloittaa hajoittamalla seinät ja viemällä ikkunat talteen – ja vasta lopussa tilaamme paikalle kaivinkoneen joka saa vetää loput rakenteet maantasalle.

Mutta rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että eivät meidän rakennusmiehemmekään ole laiskottelemaan päässeet. Samalla kun me olemme olleet purkuhommissa, niin talossa on rakennettu vinttiä ja laitettu ilmastointihormeja. Vintille saamme reilusti säilytystilaa joka tulee varmasti tarpeeseen.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s