Sisustussuunnittelijan kanssa rakennustyömaalla

B66F05EA-1F2A-4069-A295-494884C2B6FASisustussuunnittelija Tiina Hautala Dejligiltä oli tänään miettimässä talomme yksityiskohtia kanssamme rakennustyömaalla. Sisäseinät alkavat olla pystyssä, katot maalausta vaille valmiita ja Tiileriltä tilaamamme takka/leivinuuniyhdistelmä on viimeistelyä vaille valmis, joten kohta päästään asentamaan keittiötä paikalleen ja viimeistelemään pintoja. Taloprojektin aikana olemme tehneet lukemattomia päätöksiä, osan sen suurempia miettimättä, osaa hyvinkin paljon miettien.  Nyt huomasimme, että esimerkiksi ruokapöydän tarkkaa paikkaa olisi kannattanut miettiä jo aikaisemmin. Lamppua emme taida enää ilman erityisvirittelyjä saada ruokapöydän päälle, samoin jotain muita pieniä mokia huomasimme nyt kun sisustussuunnittelijan kanssa kävimme läpi yksityiskohtia. Vinkkinä muille rakentajille siis, että jos mahdollista, niin kannattaa käydä sisustussuunnitelijan kanssa yksityiskohdat läpi moneen otteeseen projektin edetessä.

Dejligin Tiina oli jo aikaisemmin ehdottanut meille Tikkurilan värikartasta värejä sekä talon ulkopintaan että sisäpintaan. Talon ulkoseiniin valitsimme Tikkurilan puolihimmeän Vinhan paperin valkoisena. Lastenhuoneeseen valitsimme paperinvalkoisen, sillä toisaalta lapsemme toivoivat valkoista huonetta ja toisaalta ajattelimme, että sänkyvaatteista yms. tulee väriä huoneeseen. Omaan makuuhuoneeseemme valitsimme hieman harmahtavan sävyn Tikkurilan Kaoliinin ja vierashuoneeseen hennosti hiekkaan vivahtavan vaalean sävyn Vaelluksen (lisää kuvia ja tietoa väreistä myöhemmin). Olohuoneeseen, keittiöön sekä WC- ja kylpytiloihin Tiina suositteli meille Siparilan paneeleita.

Tänään keskityimme enemmänkin eteiseen, vierasvessaan, kodinhoitohuoneeseen ja kylpytiloihin tuleviin laattoihin. Saunan suhteen emme ole myöskään vielä tehneet minkäänlaisia päätöksiä ja siihen Tiina lupasi miettiä meille erilaisia ratkaisuja. Tiina myös lupasi tehdä meille ehdotuksia lastenhuoneen sängyistä, sillä haasteena on että huoneeseen täytyy mahtua sängyt ainakin kolmelle omalle lapsellemme sekä mielellään myös jonkinlaiset sängyt yhdelle tai kahdelle vieraalle lapselle. Vierashuone meille tulee erikseen, mutta se on kooltaan melko pieni joten jos kylään tulee vaikkapa pariskunta jolla on muutama lapsi, niin ylimääräiset sängyt tulevat varmasti tarpeeseen.

Koska talossamme on paljon ikkunoita merelle ja aurinko paistaa suoraan lähes koko päivän, niin mietimme myöskin erilaisia pellavasta tehtyjä pimennysverhoja ikkunoiden eteen. Kaiken kaikkiaan projekti alkaa olla todella hyvällä mallilla ja näyttää siltä, että meidän Juhannuksen deadlinesta ei myöhästytä montaa viikkoa.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s