Sisäpintojen materiaalien valinta

Maalin valinta oli meidän tapauksessamme helppoa. Emme ole kovin värikkäitä ihmisiä maalien suhteen ja toisaalta emme myöskään kuulu niihin jotka maalaavat seiniä fiiliksen ja muotivärien mukaan. Halusimme niin seiniin kuin muuallekin värejä ja materiaaleja jotka kestävät aikaa. Siksi ei ole varsinainen yllätys, että talostamme tulee sekä sisältä että ulkoa valkoinen. Makuuhuoneissa päätimme rohkaista mielemme  ja niihin valitsimme sisustussuunnittelijan suosituksesta Tikkurilan neutraalit ja ajattomat harmaan ja vihertävän sävyt. Tosin täytyy myöntää, että mitään kovin rohkeita valintoja eivät ole nämäkään.

Koska kyseessä on ainakin näin ensi alkuun kesäpaikka/kakkoskoti, niin halusimme että talo on valoisa ja helppohoitoinen. Talvella rakennusprojektin alkaessa meri oli jäässä ja silloin ihastelimme talvista näköalaa. Nyt kesällä olemme ihailleet ohitse lipuvia purjeveneitä, ja jatkossa tulemme ihastelemaan näitä maisemia. Talon takapuolella taas on metsää ja toivottavasti voimme jatkossakin ihailla valkohäntäpeurojen vaellusta keittiömme ja lastenhuoneen ikkunoista. Jotta vuodenaikojen vaihtelu ja luonto olisivat jatkossakin pääosassa, niin halusimme pitää talon värityksen mahdollisimman neutraalina.

Kattoihin päätimme valita Tikkurilan maalarinvalkoista. Olohuoneen ja keittiöön seiniin valitsimme Siparilan Kiille lautapaneelia valkoisena.  Myös vierasvessaan valitsimme Siparilan valkoista paneelia (Kaste) korostamaan talon merellistä tunnelmaa.

Lattiavaihtoehtoja mietimme pitkään. Parketteihin voi kuluttaa hirveitä määriä rahaa ja mietimme pitkään kuinka paljon olemme valmiita satsaamaan rahaa kesäkodin lattiaan. Loppujen lopuksi päädyimme suhteellisen edulliseen vaaleaan tammiparkettiin. Eteiseen ja märkätiloihin päätimme laittaa laattaa lattiaan. Kotona meillä on tummanharmaat laatat joissa pöly ja lika näkyy helposti – tällä kertaa päädyimme vaaleampiin sävyihin joihin pöly ja hiekka toivon mukaan hukkuvat paremmin. Pesuhuoneeseen ja pieneen vessaan tulee seinille valkoista laattaa. Ei siis mitään mielenkiintoista ja erilaista vaan tuttua ja turvallista joka toivottavasti miellyttää silmää vielä kolmenkymmenen vuoden päästäkin.

Oviksi valitsimme moneen paikkaan liukuovia. Totesimme, että näin saisimme ahtaat kulmat tehokkaampaan käyttöön. Vain vessoihin ja kylpyhuoneisiin valitsimme perinteiset ovet.

Täytyy myöntää, että taloprojektiin liittyvä päätösten määrä yllätti meidät. Harvoin sitä tulee mietittyä, että jokaisen ovenkahvan, lampunkatkaisijan yms. ulkonäköä ja sijaintia on oikeasti joku miettinyt.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s