Sisustuspaneelit seinään

Juhannusviikko! Talon alkuperäinen deadline Juhannus on tällä viikolla ja toisin kun alkuperäinen ajatus oli, niin tätä Juhannusta ei vietetä uudella mökillä. Rakentaminen kyllä edistyy kovaa vauhtia, mutta vielä on paljon työtä tehtävänä. Talon maalipinnat ovat nyt maalattu ja muitakin pintoja viimeistellään.

Taloon halusimme merellistä fiilistä ja New England-tyyliä. Itse asiassa suurin inspiraatiomme rakennusprojektin aikana on tainnut olla australialainen coastalhamptonstyle Instagram-tili –  ei niinkään talojen sisustus vaan itse talot, ja niiden pihat ja näkymät jotka vievät aina ajatukset kauniisiin kesäpäiviin.

Merellistä tunnelmaa luodaksemme olohuoneen seiniin alettiinkin viime viikolla asentamaan valkoisia Kiille-sisustuspaneeleita. Työ jatkuu tällä viikolla ja samoja paneeleita laitetaan myös keittiön seiniin. Vieras-wc:n seiniin tulee samannäköistä, mutta kosteutta kestävää Kaste-paneelia. Keittiöön meille on tulossa ensi viikolla harmaa maalaistyyppinen keittiö ja saareke, ja samanhenkisiä harmaita kaappeja tulee myös kodinhoitohuoneeseen.

Ruokapöydän seinänpuolelle ajattelimme tuolien ostamisen sijaan rakentaa arkun/penkin jonka päällä voi istua ja jonka sisällä voi säilyttää tavaraa. Myös tämän arkun ulkoreunat ajattelimme vuorata samoilla Siparilan valkoisilla paneeleilla. Makuuhuoneisiin emme paneelia laita, mutta Siparilan sivuilla on kivoja inspiraatiokuvia ja mietinkin jo sivuista inspiroituneena, että jos ylimääräisiä paneeleita jää, niin ehkä niistä voisi rakentaa meidän omaan huoneeseemme ihanan valkoisen sängynpäädyn.

Vaikka rakennusprojektimme nyt näyttääkin venyvän joillakin viikoilla, niin täytyy ottaa tämä sillä asenteella, että  matkan suunnittelu on melkeinpä mukavampaa kuin itse matka – vai miten se nyt olikaan… Mitään kiirettä meillä ei ole talon valmistumisen suhteen ja toisaalta tähän asti kaikki on sujunut niin kivuttomasti, että ei ole mitään sellaista tunnetta, että voi kun tämä olisi jo kohta ohi. Tosin tästä täytyy kiittää kyllä miestäni ja paikallista rakennusmestariamme, joiden yhteistyö on sujunut mutkattomasti ja minä olen saanut lähinnä keskittyä näkyviin osiin kuten pintamateriaaleihin ja sisustukseen.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s