Lukot oviin

Taloprojekti alkaa olla sen verran pitkällä, että päätimme vihdoinkin hankkia lukot oviin. Tähän asti rakennusmiesten ja meidänkin on ollut helppo tulla ja mennä kun ei ole tarvinnut miettiä avainta. Nyt talo alkaa olla kuitenkin siinä pisteessä, että ovet on paras pitää lukossa.

Talossa on kolme avaimella lukittavaa ulko-ovea ja päätimme laittaa oviin Abloyn Senta-lukot niin, että yhdellä avaimella pääsee kaikista ovista sisään. Nykyään niin trendikkäitä älylukkoja emme aktiivisesti edes miettineet vaan päätimme heti laittaa oviin perinteiset avaimilla toimivat lukot.  Koska avainten hankkiminen myöhemmin on kallista ja vaikeaa, niin päätimme ottaa heti kättelyssä yhdeksän avainta taloon. Yksi jokaiselle perheenjäsenelle, muutama vara-avain lähellä asuville sukulaisille hätätapauksien varalle, muutama hukattavaksi… Lapset tuskin tulevat vielä vuosiin tarvitsemaan omia avaimiaan, mutta päätimme jo nyt pitää huolen siitä että heilläkin on avaimet sitten joskus kun he niitä tarvitsevat.

Avaimet ja lukot ovat yllättävän kalliita ja niihinkin saa kulumaan useita satoja euroja. Kuten kaikesta muustakin, niin myös lukoista kyselimme tarjouksia eri paikoista ja päädyimme Espoon Lukitukseen joka antoi meille parhaan tarjouksen lukoista. Nimestään huolimatta Espoon lukitus sijaitsee Kirkkonummella. Heiltä saimme erittäin hyvät ohjeet lukkojen asentamiseen ja muutamassa tunnissa olimmekin itse asentaneet lukot oviin. Koemme myös, että paikallisuudesta on tässä yhteydessä hyötyä jos jossain vaiheessa tarvitsemme apua lukkojen/ovien suhteen.

Nyt on sitten lukot ovissa, paneelit seinissä, sähköt vedetty ja lähipäivinä myös keittiö laitetaan paikoilleen. Myös takka/leivinuuniyhdistelmän pinnoitus tullaan tekemään tällä viikolla ja sen jälkeen päästäänkin laittamaan parkettia lattiaan sekä laattoja eteiseen ja kosteisiin tiloihin. Hyvä niin, sillä myös Hakolalta tilaamamme sohvat ovat tulossa tällä viikolla ja olisi tietenkin kiva jos talo olisi mahdollisimman valmis ennen kuin huonekalut tulevat. Myös talon eteen tuleva terassi on jo puoliksi asennettu ja ihanaa on, että kuten sisätilatkin, myös terassi näyttää valmiina paljon isommalle kuin mitä ajattelimme.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s