Upea rakennustiimimme

Usein kuulee sanottavan kuinka hirveätä rakentaminen on ja kuinka hermot menee, budjetit ylittyy, avioero uhkaa jne. Meidän tapauksessamme näin ei onneksi ole päässyt käymään ja siitä saamme kiittää upeaa tiimiämme, Kalle Gummerusta ja hänen kirkkonummelaista rakennusporukkaansa (Rakennuspalvelu Kalle Kainulainen).

Kallen yhteystiedot saimme alunperin ystäviltämme joille Kalle oli rakentanut talon Espooseen reilu vuosi sitten. He kehuivat kuinka yhteistyö Kallen kanssa sujui ongelmitta ja kuinka heillä, toisin kuin yhtä aikaa rakentaneilla naapureilla, budjetti piti. Tapasimmekin Kallen ensimmäistä kertaa muutamaa kuukautta ennen projektin alkua ja kävimme budjetin todella tarkasti läpi. Kalle kertoi meille missä voi säästää ja missä taas ei kannata säästää. Pitkin projektin eri vaiheita olemme seuranneet jännityksellä miten budjetti pitää, mutta onneksemme se piti. No, ihan pieni (n. 3%) budjetin ylitys meilläkin tuli, mutta se johtui kalliimmista valinnoista projektin aikana.

Kallen kanssa viestintä oli todella tehokasta. Usein mietimme iltaisin kotisohvalla asioita, laitoimme Kallelle WhatsApp-viestin ja paria minuuttia myöhemmin meillä oli vastaus. Jos vastaus ei jostain syystä tullut samana iltana, niin useimmiten vastaus oli meillä aamulla kun heräsimme. Kalle myös laittoi meille viestillä paria päivää aikaisemmin tulemaan mitä päätöksiä meidän pitää tehdä ja mihin mennessä, ja näin olimme koko ajan tilanteen tasalla. Jos jotain piti ostaa tai tilata valmiiksi tiettyyn päivään mennessä, niin Kalle ilmoitti meille viestillä hyvissä ajoin asiasta. Ja jos emme päässeet itse paikalle, niin kännykkäämme tuli kuvia siitä mitä rakennustyömaalla tapahtui.

Kalle toimi myös yhteyshenkilönä kaikkien muiden projektin osapuolten kanssa mikä helpotti meidän elämäämme huomattavasti. Näin meidän ei tarvinnut miettiä mistä löytyy oikeat ihmiset hyvään hintaan. Ilman Kallen luotettavia ja hyviksi todettuja kontakteja hermot olisivatkin varmasti menneet.

Muutaman kerran huomasimme myös, että Kalle oli työn tuloksesta tarkempi kuin mitä ehkä itse olisimme olleet. Hyvä niin. Muutaman kerran Kalle sanoi meille, että haluaa korjata jonkin asian koska ei ole tyytyväinen työn jälkeen. Itse emme olisi ehkä pieniä vikoja edes huomanneet, mutta toisaalta oli hienoa että Kalle huomasi ne ajoissa. Myöhemmin ne olisivat ehkä alkaneet ärsyttämään meitä.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s